Kis Hajni duplázott a 6. Friss Húson

Kis Hajni duplázott a 6. Friss Húson

Három kategóriában is osztottak közönségdíjat a Friss Húson: az először megrendezett LMBTQ-, valamint horrorszekcióban, és a nemzetközi versenyfilmek között.

A Friss Húson idén volt először LMBTQ-szekció az elmúlt év legjobb meleg témájú kisfilmjeiből, valamint egy horrorfilmekből összeállított program, amelyet késő esti vetítésen láthatott a közönség. E két új szekcióban a közönség által legjobbnak ítélt alkotást közönségdíjjal is jutalmazták, emellett a közönség szavazhatott a nemzetközi versenyprogramban szereplő alkotásokra is.

A Friss Hús #Queer közönségdíját Kis Hajni diák-Oscar-díjra jelölt Szép alak című filmje kapta, melyben egy gimnáziumi takarítónő beleszeret egy végzős diáklányba, és a helyzet reménytelensége ellenére próbálja tudtára adni érzéseit. Kis Hajni duplázott a 6. Friss Húson: a legjobb élőszereplős rövidfilm díját legújabb rendezése, a Last Call nyerte.

A Friss Hús horrorfilmes blokkjának, a @Midnight közönségdíját Teemu Niukkanen Fucking Bunnies című filmje nyerte, melynek főhőse egy középkorú férfi, Raimo, akinek elégedett kispolgári életét hamarosan feldúlja a szomszédságába költöző sátánista szexszekta megjelenése és a csoport vezetőjének baráti közeledése.

A nemzetközi versenyfilmek közül is szavazhatott a közönség az általa ítélt legjobb alkotásra. A legtöbb szavazatot az észt animációfilmes, Chintis Lundgren Manivald című filmje kapta, melynek címszereplője a mamahotel kényelmében tengeti mindennapjait, mígnem egy nap egy fiatal és szexi vízvezetékszerelő megzavarja a harmonikus életét.

Támogatók
Partnerek
w-100