Magazin

A jubileumi X. Friss Hús filmfesztivál kiadványában arra keressük a választ, hogy a következő évtizedekben hogyan alakulnak át filmnézési szokásaink: megmarad-e a mozizás az erősödő streaming platformok és az átalakuló emberi viselkedésformák mellett, egyáltalán képesek leszünk-el mentálisan másfél óráig figyelni egy történetre? Kikből lesznek a jó filmes szakemberek? Helye van-e a lassulásnak a gyorsuló világban?

Technológiai szempontból is radikális újdonságok elé nézünk: a virtuális filmkészítés lélegzetelállító fejlődésének következményei is izgalmasak: mennyiben váltják ki az emberi munkát, kreatív gondolkodást az okos szoftverek? Nézőként hogyan dolgozzuk fel azt, hogy nem valóságos, de tökéletesen valósághű képet látunk.

Ezek mellett persze sok háttérinfó, kulisszatitok a filmekről, alkotókról, illetve a fesztivál két Friss Csillagáról, Nagy Katicáról és Váradi Gergelyről, két tehetséges pályakezdő színészről, akiknek a munkásságára a Friss Hús fel kívánja hívni a figyelmet.

A kiadvány 1990 forint, és a Friss Hús fesztivál helyszínén, a Toldi moziban lehet megvenni, de a napokban online is elérhető lesz.

A kiadvány mellett vászontáskát is lehet vásárolni, melynek ára 2990 forint. Ha kiadványt és vászontáskát is veszel, 4500 forint a kettő.

Támogatók
Partnerek