Pitchfórum

Pitchfórum

A Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivál programjában hatodik alkalommal rendezzük meg a rövidfilmes pitchfórumot. A rendezvény célja, hogy lehetőséget teremtsen fiatal filmes alkotóknak előkészületben levő projektjeik prezentálására és azok megvitatására.

Beküldendő anyagok:

  • max. 2 oldal terjedelmű szinopszis word vagy PDF formátumban
  • rendezői filmográfia word vagy PDF formátumban
  • vizuális koncepció (moodboard) jpg, jpeg vagy PDF formátumban
  • nyilatkozat arról, hogy a pályamunka az alkotó saját szerzői műve és nem sérti más szerzői jogát

Határidő: 2020. január 30. éjfél

A beérkezett pályázatok közül várhatóan 10 filmtervet választunk ki, amelyeket egy szakmai zsűri előtt mutatnak be az alkotók (rendezők/forgatókönyvírók/producerek – stábonként maximum hárman). A prezentáció időpontja: 2020. március 27. péntek (a pontos időpontot a fesztiál közeledtével hirdetjük meg), helyszíne: Toldi Mozi.

A BENYÚJTÁS MÓDJA: a pályázati anyagot email csatolmányként kérjük elküldeni a következő email címre: veronika@frisshusbudapest.com.

A pályázatnak tartalmaznia kell a pályázó nevét, telefonszámát és e-mail-címét, valamint nyilatkozatát, hogy pályamunkája saját szerzői műve, nem sérti más szerzői jogát. A pályázat elbírálása 2020. március 6-ig megtörténik, az eredményről minden pályázót e-mailben értesítünk.

DÍJAZÁS: a legjobb filmterv pénzdíjban részesül, illetve a nyertes projektet a Daazo és más szervezetek szakmai tanácsokkal segítik.

Az elmúlt évek nyertes pályázatai közül Nagy V. Gergő Erős áll c. filmje elkészült, az Oscar-díjas Deák Kristóf A legjobb játék című filmje 2018-as Friss Hús versenyprogramjában debütált, majd számos rangos nemzetközi fesztiválon is sikerrel szerepelt. Készül a 2017-es nyertes, Hermán Árpád Goodbye Frank című animációja is, K. Kovács Ákos a Magyar Média Mecenatúra támogatásával készült, 2018-as fesztiválon díjazott terv, a Branka jelenleg utómunka fázisban van, Turai Balázs Amok című animációs filmterve pedig fejlesztés alatt áll.

EGYÉB FELTÉTELEK:

  • A pitchfórumon való részvételre a projekt rendezője vagy producere pályázhat.
  • Egy pályázó több pályázatot is benyújthat.
  • A pályázatra történő nevezés ingyenes.

A beküldött pályázati anyagokat bizalmasan kezeljük. A pályázattal kapcsolatos kérdések esetén a veronika@frisshusbudapest.com​ e-mail címen lehet érdeklődni.