Országszerte láthatók a XII. Friss Hús filmjei

Országszerte láthatók a XII. Friss Hús filmjei

A fesztivál után országszerte vetítik a XII. Friss Hús díjnyertes filmjeit egész nyáron és ősszel. A listát folyamatosan frissítjük, figyeljétek az oldalainkat!

P'Art Mozi, Szentendre

Dátum: 2024. augusztus 29., csütörtök 18:00

Helyszín: P'Art Mozi (2000, Szentendre, Duna korzó 25.)

Beszélgetés az alkotókkal és vetítés. Jegyek elérhetők lesznek a mozi honlapján és jegypénztárában. 

Vetített filmek: 

 • Nagy Kálmán: Az utca másik vége (22', legjobb férfi színész)
  Amikor a 9 éves Ábelt az iskolában megtámadja osztálytársa, Bence, apja úgy dönt, meglátogatja Bence szüleit, hogy véget vessen a folyamatos zaklatásnak. A beszélgetés azonban nem a remélt módon alakul, ami apát és fiát erkölcsi dilemma elé állítja.
 • Kühnel Szabó Anita: Apád (16', legjobb magyar animáció)
  Miklós fiatal felnőtt élete kudarc. Egy baleset után a purgatóriumban találja magát, ahol korábban elhunyt apja várja, hogy Istenhez kísérje. Nárcisztikus apjával az út önmagában egy igazi büntetés.
 • Varga Gábor: Cicaharc (18', legjobb 30 év alatti rendező)
  Két idős, magányos falusi néni egy kandúr macska kegyeiért küzd. Ebben a szerelmi háromszögben rivalizálásuk célja, hogy egyikük se maradjon egyedül. Ahhoz viszont fegyverszünetet kell tartaniuk, és rájönni hogyan oldják fel magányukat.
 • Beleznai Márk: Felfáztam (23', legjobb női színész)
  Zoénak holnap lesz a születésnapja, barátjával együtt szüleihez készül a balatoni nyaralóba. A másnapi ünneplés semmi különösebb meglepetést nem tartogat. Zoé sosem hozott úgynevezett rossz döntéseket, egészen máig.
 • Korom Anna: Diamond Beauty (30', legjobb magyar élőszereplős rövidfilm)

Képmás-estek, Budapest

Dátum: 2024. szeptember 18., szerda 19:00

Helyszín: Várkert Bazár, Testőrpalota, Vetítőterem (Budapest, 1013 Ybl Miklós tér 2-6.)

Vetített film: Nagy Kálmán: Az utca másik vége (22')

Mit tehetünk, ha a gyerekünk iskolai zaklatást él át? Az iskolai zaklatás sajnos gyakori probléma, amely komoly hatással lehet a gyerekek önbecsülésére, iskolai teljesítményére és általános jólétére. Hogyan ismerhetjük fel a zaklatás jeleit? Milyen viselkedésbeli változások utalhatnak arra, hogy gyermekünk zaklatás áldozata? Hogyan beszéljünk gyermekünkkel a zaklatásról? Miként biztosíthatjuk, hogy bizalommal forduljon hozzánk problémáival? Mit tehetünk szülőként, ha kiderül, hogy gyermekünket zaklatják? Milyen intézkedéseket tehetünk az iskolával együttműködve? Hogyan építhetünk ki egy támogató hálózatot más szülőkkel, tanárokkal és szakemberekkel? További információ a Képmás Magazin honlapján.

Dátum: 2024. október 17., csütörtök 19:00

Helyszín: Várkert Bazár, Testőrpalota, Vetítőterem (Budapest, 1013 Ybl Miklós tér 2-6.)

Vetített film: Varga Gábor: Cicaharc (18')

Vágyak, sebek és hiányok az időskori konfliktusok mögött

Hogyan befolyásolják a korábbi életélmények és trauma az időskori konfliktusok természetét és intenzitását? Milyen hatással van az időskori magány és társadalmi elszigeteltség a konfliktusok kialakulására? Hogyan kezelhetők az időskori konfliktusok a családtagok és a közösség támogatásával? Milyen hatással van az időskori fizikai állapotromlás a mentális és érzelmi jólétre, és hogyan vezethet ez konfliktusokhoz? Milyen megküzdési stratégiákat alkalmaznak az idősek a konfliktusok kezelésére, és melyek a leghatékonyabbak? Hogyan befolyásolják az időskori konfliktusokat a generációk közötti különbségek és a generációs szakadék? További információ a Képmás Magazin honlapján.

Dátum: 2024. november 20., szerda 19:00

Helyszín: Várkert Bazár, Testőrpalota, Vetítőterem (Budapest, 1013 Ybl Miklós tér 2-6.)

Vetített film: Roszik Fruzsina Zsuzsanna: Tavasz (18')

Idősödő nők, akik a családjuk rabszolgájaként ébrednek

Milyen társadalmi és kulturális tényezők vezetnek ahhoz, hogy idősödő nők a családjuk „rabszolgáiként” ébrednek? Milyen különbségek vannak a különböző generációk között a családi szerepek és felelősségek tekintetében? Hogyan változtak a női szerepek az elmúlt évtizedekben, és hogyan befolyásolja ez a korosodó nőket? Milyen lehetőségei vannak a nőknek az öngondoskodásra és az önérvényesítésre a családon belül és kívül? Milyen stratégiák és erőforrások segíthetnek abban, hogy az idő múlásával a nők megtalálják a saját hangjukat és prioritásaikat? Hogyan segíthetnek a közösségi programok, (terápiás) csoportok és egyéb támogatási rendszerek ebben? Hogyan indíthatunk párbeszédet a családon belül és a társadalomban arról, hogy ne váljanak a családjuk „rabszolgáivá”? További információ a Képmás Magazin honlapján.

Dátum: 2024. december 4., szerda 19:00

Helyszín: Várkert Bazár, Testőrpalota, Vetítőterem (Budapest, 1013 Ybl Miklós tér 2-6.)

Vetített film: Mazzag Izabella: Spread My Fuzz Fly Away (5')

Kiégés és motiválatlanság

Hogyan ismerjük fel a kiégés korai tüneteit? Milyen tényezők vezetnek a motiváció elvesztéséhez? Milyen hatékony módszerek vannak a kiégés kezelésére és megelőzésére. Hogyan találjuk meg a harmóniát a mindennapokban? További információ a Képmás Magazin honlapján.

Ősszel szintén lesznek Best of Friss Hús vetítések Pécsen, Szegeden és Debrecenben, a Milestone Intézettel együttműködésben pedig Friss Hús válogatások láthatók a Sziget fesztiválon. Részletek hamarosan!
Támogatónk
Partnereink
w-100