Online a Friss Hús-nagydíjas szakítós animáció

Online a Friss Hús-nagydíjas szakítós animáció

Online is nézhető Hegyi Olivér Take Me Please című MOME Anim diplomafilmje, mely a 6. Friss Húson a legjobb magyar animációnak járó díjat kapta.

A napokban debütált a neten Hegyi Olivér 2017-es MOME Anim diplomafilmje, a Take Me Please, mely egy párkapcsolat széthullásának utórezgéseit kíséreli meg lemodellezni. A fiú képtelen szakítani, ezért végül a lány vet véget a kapcsolatuknak. A következő találkozásukkor a lány már az új barátjával van, a lesújtó valósággal történő szembesülés miatt pedig a fiú önpusztító menekülésbe kezd, melyből egy új valóság csírázik ki: a fiú visszasüllyed múltjába, elréved hibáin, álmodozásai újra felülemelkednek valóságán.

Take Me Please nemzetközi premierje az Annecy-i Nemzetközi Animációs Fesztiválon volt, elnyerte a legjobb animációs film díját a lengyel ZubrOFFka Nemzetközi Rövidfilmfesztiválon, a zágrábi Animafest-en és az olasz Concorto Filmfesztiválon pedig a zsűri különdíjával jutalmazták. Itthon a 6. Friss Hús legjobb magyar animációja lett, a 2018-as Primanimán első magyar alkotásként elhozta a nagydíjat, a BuSho-n nemcsak a diákzsűri díjazta, hanem megkapta a legjobb magyar animációnak járó elismerést is, Hegyi Olivér pedig a Jameson CineFest-en elnyerte a 30 év alatti fiatalokat kitüntető Dargay Attila-díjat. De olyan menő fesztiválokon is szerepelt a Take Me Please, mint a helsinki Love&Anarchy Nemzetközi Filmfesztivál, a luxembourgi CinÉast, a berlini Interfilm, és a lengyel Lubuskie Film Summer.

Támogatók
Partnerek
w-100