Nézz Friss Hús filmeket az RTL+ műsorán

Nézz Friss Hús filmeket az RTL+ műsorán

12 díjnyertes Friss Hús kisfilm az RTL+ kínálatában augusztus 15-ig.

Rövidfilmes válogatás tekinthető meg az RTL+ kínálatában augusztus 15-ig az utóbbi évek díjnyertes Friss Hús alkotásaiból, köztük négy animáció és 8 élőszereplős kisfilm.

Az idei fesztiválról a legjobb magyar animációnak választott 27 című filmben a 27 éves, önmagát kereső Alice még mindig a szüleivel él. A gyerekszoba négy fala fojtogatóan hat rá, ezért szélsőséges életmóddal kompenzál. Születésnapján, egy átmulatott éjszaka után ittasan kerékpározik haza, amikor balesetet szenved. Buda Flóra Anna rendezése elnyerte a cannes-i rövidfilmes Arany Pálmát, és az annecy-i Kristály-díjat.

A XI. Friss Hús legjobb színészi alakítását megosztva kapta Székely Rozi és Kováts Adél a Nikó és az Affrikáta főszerepéért, melyek szintén megtekinthetők az RTL+ műsorán. Székely Rozi Korom Anna Nikó című filmjének címszereplője, aki fiatal anyaként egy nap hátrahagyja családját és elindul az ismeretlenbe, meztelenül. Gyimesi Anna Affrikáta című filmjében a tinédzser lányait egyedül nevelő Klárának (Kováts Adél) egy tengerparti utazás során nemcsak mozgáskorlátozott lányáért hozott önkéntes mártíromságával, de saját, mélyre temetett vágyaival is szembesülnie kell.

A Diákzsűri díját kapta Nagy Ádám Valóság Filter című kisfilmje, melynek főhőse, Zoé minél régebb óta éli az influenszerek látszólag tökéletes életét a közösségi médiában, annál messzebb kerül a valóságtól és hasonul meg egyre inkább napról napra.

Az idei magyar versenyprogram két különdíjasa is visszanézhető az RTL+-on. Hegyi Olivér A szív kertje című animációja a festőnek készülő Juhász Dániel felvételi interjújának néhány óráját követi végig. A valós cselekményt furcsa, visszataszító rovarok és rágcsálók törik meg. Bögi Máté Az úszó című filmjében egy hangmérnök a barátnője társaságában olyan hangokat rögzít egy tengerparti kiruccanás alatt, amelyek lelkiismeretének mélységeibe hatolnak.

Korábbi Friss Hús nyertesek is láthatók online. A kilencedik Friss Hús Film Moon különdíját nyerte K. Kovács Ákos Branka című filmje 1991-ben, Jugoszláviában játszódik. Messze a háborús frontvonalaktól Branka munkát kap egy állami kórház szülészeti osztályán. A fiatal lány egyedül van, ám nem magány a legnagyobb teher, amivel meg kell küzdenie. A kórházból újszülöttek tűnnek el.

A nyolcadik Friss Hús legjobb magyar animációjának járó díját Andrasev Nadja Szimbiózis című filmje nyerte, melynek főszereplőjét megcsalja a férje, ezért elkezd kutatni annak szeretői után, féltékenységét pedig lassan a kíváncsiság váltja fel.

A hetedik Friss Hús két különdíjasa Fazekas Máté Apám szíve és Lengyel Balázs Hármasban című kisfilmje. Az Apám szívében Lali vissza akarja szerezni volt feleségét, ezért elhatározza, hogy eljátszik egy szívrohamot neki. Az ötlet kivitelezéséhez a fia segítségét kéri, aki csak ki szeretne maradni ebből az őrületből. Lengyel Balázs filmjében Veronika és Tibor nyugdíj előtt álló orvosok. A férfi betegsége miatt születésnapjára Veronika egy szokatlan ajándékkal készül, hogy teljesítse férje régi álmát. Az internet segítségével rendel egy szép, fiatal prostituáltat, ám semmi sem úgy alakul, ahogy Veronika eltervezte.

Az Oscar-díjas Deák Kristóf A legjobb játék című filmje a hatodik Friss Húson kapott elismerő oklevelet. A filmben két térfigyelő biztonsági őr rájön, hogy munkájukat egy frissen telepített mesterséges intelligencia-szoftver fenyegeti, ezért kénytelenek felvenni azzal a kesztyűt – ami végül elég váratlan megoldáshoz vezet.

Bucsi Réka LOVE című rövidfilmje a negyedik Friss Húson lett a legjobb magyar animáció. A LOVE a szerelem három fázisát mutatja be egy távoli naprendszeren keresztül.

A 12 díjnyertes rövidfilm az RTL+ műsorán nézhető meg augusztus 15-ig ezen a linken. A belépéshez csak egy ingyenes regisztráció szükséges.

Támogatók
Partnerek
w-100