Nézőcsúccsal zárt a X. Friss Hús, következnek az extra vetítések

Nézőcsúccsal zárt a X. Friss Hús, következnek az extra vetítések

A X. Friss Hús Budapest Rövidfilmfesztiválon minden eddiginél több filmet mutattak be, a nézőszám-rekord pedig ismét megdőlt: összesen több mint 7000 néző volt kíváncsi a Friss Hús filmjeire és szakmai programjaira. Az extra vetítések sora, illetve az online válogatás csak most kezdődik.

Június 17-én a Friss Sport válogatást lehet megnézni a Városháza udvarán. Az érdeklődők 20 órától egy olimpiai bajnok sportoló, egy filmes ultrafutó, illetve egy sportpszichológus társaságában vehetnek részt egy beszélgetésen, amelynek témája a sportfilmeknek médiára és a sportágak megítélésére, működésére gyakorolt hatása, illetve természetesen a sportfilmek.

A beszélgetés résztvevői Csipes Tamara kétszeres olimpiai, világ- és Európa-bajnok magyar kajakozó, dr. Goschi Gabriella sportpszichológus, Sport és Lélek - Sport-pszichoterápiás Egyesület, Simonyi Balázs, az ULTRA című dokumentumfilm rendezője, Runner's World Büntetőkör Podcaster, a moderátor pedig Nagy Benjámin lesz az EuroSporttól.

A pódiumbeszélgetést követően az alábbi filmeket vetítik:

  • James Gallagher: Love 
  • Leonardo van Dijl: Stephanie 
  • Szabó Szonja: Vércsék 
  • Fekete Tamás: Asszó 
  • David Findlay: Found Me

A beszélgetés az Új Nemzeti Kiválósági Program és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem támogatásával valósul meg. A program kurátora Tőkés Anna, a MOME Anim hallgatója. A Friss Sportra jegyek a TIXA felületén vásárolhatók.

Leonardo van Dijl: Stephanie

A díjnyertes filmeket június 16-án 19 órától a Toldi mozi nagytermében, június 24-én 21 órától pedig a Városháza udvarán lehet bepótolni vagy épp újranézni. A két vetítésen az alábbi alkotásokat vetítik:

A Friss Hús Best of vetítéseire a Toldi mozi oldalán válthatók jegyek.
 
A Cinego online felületén mától kölcsönözhetők a Queer Dreams és az @Midnight szekciók filmjei, valamint a Best of Friss Hús válogatás is.

Támogatók
Partnerek
w-100