Friss Hús podcast: Fülöp József

Friss Hús podcast: Fülöp József

Elindult a Friss Hús podcastja, melyben rendszeresen jelentkezünk rövidfilmes hírekkel és vendégekkel. A harmadik adás vendége Fülöp József animációs filmrendező, a MOME rektora.

A Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztiválon fontos szerepet kapnak az animációs rövidfilmek is: az elmúlt évek sikerdarabjainak stáblistáján mindig szerepelt egy név: Fülöp József, producer.

Fülöp volt előbb az animáció szak, majd a teljes MOME vezetője, olyan fesztiválkedvenc filmeket gondozott mint az Életvonal (r: Ducki Tomek), Nyuszi és őz (r: Vácz Péter), Symphony no. 42 (r: Bucsi Réka) vagy a Symbiosis (r:Andrasev Nadja). Rendhagyó alkalom ez a Friss Hús podcast életében is, mert Fülöp 1991-es Trip című diplomafilmjét is bemutatjuk a 30. évforduló alkalmából. A kisfilmet itt lehet megnézni.

Hogyan zajlott a rendszerváltás a Zugligeti úton? Miként alakult animációs műhellyé a MOME? Milyen szerepet játszik az animáció világában a kisfilm az egész estés filmekhez képest? Hogyan változtatta meg ezt a világot a Youtube és az internet? Merre lehet továbbvinni a magyar animáció útját?

A podcast első részét Deák Dániellel, Osváth Gáborral és Libor Anitával itt, a Rainer-Micsinyei Nórával készült második részt pedig itt tudjátok meghallgatni.

Támogatók
Partnerek
w-100