Egy hét múlva kezdődik a Friss Hús, itt a különleges szekciók programja

Egy hét múlva kezdődik a Friss Hús, itt a különleges szekciók programja

Egy hét múlva, május 30-án kezdődik a Friss Hús filmfesztivál, amely minden korábbinál gazdagabb, izgalmas válogatással várja a filmrajongókat, ráadásul Budapest mellett idén először három vidéki helyszínen is.

Limuzinban játszódó disztópikus sci-fi (LIMO), dokumentumfilm az ételpazarlásról és arról, hogy egy anya hogyan tud a szupermarketek szemeteseiben talált fogyasztható ételekből vacsorát főzni (For Tomorrow Paradise Arrives), bizarr és vérfagyasztóan szórakoztató történet egy hajnövesztőszer rémisztő hatásairól (Bad Hair) és rangos külföldi fesztiválok díjazottjai is láthatók lesznek a Friss Húson a balti fókusz filmjei között.

A Queer Dreams válogatásában egy randit tönkretevő filozófiai könyv kap fontos szerepet, (Wegen Hegel), emellett lesz macska-egér játék body horrorral vegyítve (Marcang) és lüktető dallamokkal kísért utazás is az emlékek és vágyak között (Boléro). A Weirdcore programjában egy tojásokat dédelgető család, egy unatkozó, éhségtől gyötört bohóc, egy vágyakat ébresztő plüssmackó és krokodilemberek bukkannak fel.

magyar rövidfilmes premierek és nemzetközi versenyprogram mellett a tematikus mellékszekciókban is különleges műfaji és szerzői filmek is lesznek láthatók a Friss Húson. Idén a Balti térség filmművészete kerül fókuszba. A Baltic Focus programjában két blokkban (Elveszett lelkekAz utolsó csepp) összesen tíz lett, litván vagy észt rövidfilmet lehet majd megnézni. A @Midnight szekció horrorfilmekkel, a Weirdcore egyedi, bizarr hangvételű, hajmeresztően szórakoztató alkotásokkal, a Queer Dreams válogatás pedig az LMBTQ-közösséggel kapcsolatos témájú filmekkel jelentkezik.

A vetítések mellett izgalmas szakmai programok is lesznek a fesztiválon, amelyekre a szakmabelieket és a filmipar iránt érdeklődőket is várjuk. A teljes program ezen a linken található. 

A filmfesztivál május 30-án kezdődik és június 5-ig tart a Puskin moziban és a Városházán, ahol szabadtéri vetítésekkel várjuk a közönséget. A legjobb magyar és nemzetközi rövidfilmek mellett inspiráló szakmai programokkal, beszélgetésekkel, előadásokkal és workshopokkal is készülünk. A versenyprogramok győzteseit a fesztivál utolsó napján, június 5-én hirdetjük ki.

Idén először országos a Friss Hús: a fesztivál ideje alatt a pécsi Apolló mozi, a debreceni Apolló mozi és szegedi Belvárosi mozi is vetíti majd a magyar versenyfilmeket.

A Friss Hús budapesti vetítéseire a Puskin mozi weboldalán és a Tixa felületén lehet jegyet venni.

Támogatónk
Partnereink
w-100