Duplán díjazták a Castingot

Duplán díjazták a Castingot

Újabb nemzetközi díjat nyert Csoma Sándor diplomafilmje, a Casting.

Grúziában, az International Festival of Cameramen "Golden Eye" operatőr fesztiválon Balázs István Balázs nyerte a fődíjat és a legjobb diákfilm díját Csoma Sándor a Színház- és Filmművészeti Egyetemen készült diplomafilmje, a Casting operatőri munkájáért.

Csoma Sándor rendező és Balázs István Balázs operatőr (Forrás: MNF)

A 27 perces rövidfilm a 7. Friss Hús rövidfilmfesztiválon mutatkozott be idén márciusban. A film főszereplője a 18 éves Júlia, aki egy szegény bányavárosban él bátyjával. Egyik nap szerencsét próbál egy modell castingon, annak reményében, hogy új életet kezdhet majd külföldön. A casting során azonban kiderül, hogy valójában pornófilm szereplőket keresnek. Júlia először visszautasítja az ajánlatot, de a karizmatikus holland pornó producer vonzalmat ébreszt benne és végül levetkőzik a kamera előtt. A videó felkerül az internetre, amit a bátyja talál meg. Júlia visszamegy a hotelba, hogy rávegye a producert, törölje le a felvételt. De a holland csak akkor hajlandó erre, ha a lány lefekszik vele. Júlia olyan döntést kénytelen meghozni, ami az egész életére kihatással lesz.

Csoma Sándor Casting című diplomafilmje a Színház- és Filmművészeti Egyetem, valamint az Inforg M&M Film koprodukciójában jött létre, producere Mécs Mónika, Alföldi Nóra, Mesterházy Ernő, Mártonffy Zoltán, Dreissiger László, Deák Dániel és Bosnyák Miklós. A film operatőre Balázs István Balázs, aki 2018-ban végzett az SZFE operatőr szakán Máthé Tibor osztályában. Korábban többek közt elnyerte az első Kovács László-Zsigmond Vilmos operatőri díjat a Wonder és Semmi sem történt című filmekért, 2019 elején pedig megkapta a legjobb operatőr díját az Európai Operatőrök Szövetségétől (IMAGO) a Casting című filmért. Idén forgattott le két Filmalap-támogatással készült filmet: Lóth Balázs Pesti balhé című vígjátékát, valamint Badits Ákos Űrpiknik című sci-fijét. 

Támogatók
Partnerek
w-100