Animációs terveket vár a Friss Kakas pitchfóruma

Animációs terveket vár a Friss Kakas pitchfóruma

Idén áprilisban első alkalommal jelentkezik a Friss Kakas Animációs Filmnapok, a MOME Anim és a Friss Hús közös rendezvénye. A filmes szakmai esemény pitchfórumára március 31-ig lehet nevezni előkészületben lévő animációs projektekkel.

A Friss Kakas Animációs Filmnapok – a MOME Anim diplomafilmjeinek bemutatásán túl – számos vetítéssel és szakmai programmal várja az animáció iránt érdeklődő szakmai és civil közönséget április 22. és 24. között a Toldi Moziban. A szakmai programok részeként a Friss Kakas meghirdeti animációs pitchfórumát, a Kakas Pitch-et.

A Kakas Pitch célja, hogy hiánypótló lehetőséget teremtsen fiatal alkotóknak előkészületben lévő projektjeik, filmötleteik prezentálására és azok megvitatására. A pitchfórumra bármilyen animációs projekttel lehet nevezni, legyen az animációs rövidfilm, sorozat, dokumentumfilm vagy egész estés animáció, experimentális animációs projektek, 360°-os projektek, VR/XR projektek, animációs eszközöket használó multimédia projektek. A nyilvános pitchfórumon a beérkezett pályázatok közül nyolc-tíz projektet mutathatnak be az alkotók (rendezők, forgatókönyvírók, producerek). A Kakas Pitch nyertese automatikusan bekerül a júniusi Friss Hús Fesztivál Pitchfórumának 10 döntőse közé.

BEKÜLDENDŐ ANYAGOK:

  • max. 1 oldal terjedelmű szinopszis vagy projektleírás PDF formátumban
  • rendezői CV PDF formátumban (egyoldalas)
  • vizuális koncepció (moodboard) jpg, jpeg vagy PDF formátumban (max. 10 oldal)
  • aláírt nyilatkozat arról, hogy a pályamunka a pályázó saját szerzői műve, és nem sérti más szerzői jogát
  • link a pályázó mozgóképes anyagaihoz
  • pályázó elérhetőségei (e-mail cím, mobil szám)

LEADÁSI HATÁRIDŐ: 2022. március 31. éjfél

A beérkezett pályázatok közül várhatóan nyolc-tíz filmtervet választanak ki, amelyeket szakmai zsűri előtt mutatnak be az alkotók (rendezők/forgatókönyvírók/producerek – stábonként maximum hárman). A prezentáció időpontja: 2022. április 22. péntek (a pontos időpontot a fesztivál közeledtével hirdetik meg), helyszíne: Toldi mozi

A BENYÚJTÁS MÓDJA: a pályázati anyagot e-mail-csatolmányként kérik elküldeni a következő e-mail címre: vera@frisshusbudapest.com

A pályázatnak tartalmaznia kell a pályázó nevét, telefonszámát és e-mail címét, valamint aláírt nyilatkozatát, hogy pályamunkája saját szerzői műve, és nem sérti más szerzői jogát. A pályázat elbírálása 2022. április 5-ig megtörténik, az eredményről minden pályázót e-mailben értesítenek a szervezők.

DÍJAZÁS: a legjobb filmterv automatikusan bekerül a Friss Hús Fesztivál Pitchfórumára. A nyertes projekteket a MOME Anim és a Friss Hús szakmai tanácsokkal segíti.

EGYÉB FELTÉTELEK:

  • A pitchfórumon való részvételre a projekt rendezője vagy producere pályázhat.
  • Egy pályázó több pályázatot is benyújthat.
  • A pályázatra történő nevezés ingyenes.

A beküldött pályázati anyagokat bizalmasan kezelik a szervezők. A pályázattal kapcsolatos kérdések esetén a vera@frisshusbudapest.com e-mail címen lehet érdeklődni.

Támogatók
Partnerek
w-100