10 filmterv mutatkozik be a Friss Hús pitchfórumán

10 filmterv mutatkozik be a Friss Hús pitchfórumán

A 6. Friss Hús pitchfórumára is számos filmterv érkezett be, melyek közül 10 terv mutatkozhat be a nyilvános fórumon.

Idén negyedik alkalommal rendezzük meg a rövidfilmes pitchfórumot. A rendezvény célja, hogy lehetőséget teremtsen fiatal filmes alkotóknak előkészületben levő projektjeik prezentálására és azok megvitatására.

A nyilvános pitchfórumon a beérkezett pályázatok közül egy előválogatást követően 10 projektet mutatnak be az alkotók (rendezők/forgatókönyvírók/producerek – stábonként maximum hárman). A rendezvényen a részvétel ingyenes.

A legjobb filmterv a fiatalon elhunyt producerről elnevezett Lovas Nándor-díjat kapja, amely 300.000 forintos pénzjutalommal jár.

Szakmai zsűri:

  • Hegedűs Bálint forgatókönyvíró, a Magyar Nemzeti Filmalap forgatókönyv-fejlesztési igazgatója
  • Lengyel Balázs rendező, forgatókönyvíró
  • Mécs Mónika producer

A pitchfórumra bekerült filmtervek:

Bárány Dániel: Vacsora

Dinamikus, tértorzításokkal és morfokkal operáló rajzanimáció, mely groteszk humorral mutat be egy sokak által ismert szituációt, a - meghittnek szánt - családi étkezést.

Benkó Tamás: Ej mi a kő

Egy meseszerű véletlennek hála két végtelenül magányos ember, egy mosógépszerelő és egy zálogházi becsüs újrakezdési lehetőséget kap az élettől.

Dudás Balázs: Prank

Imi, egy prank videókat készítő tanyasi kamasz fiú, miután apja eltiltja szerelmétől, fellázad ellene, hogy végre önálló, szabad életet élhessen.

Kemény Zsuzsa, Pataki Szandra: Attitűd

Stop motion animáció egy férfi életében történő elkerülhetetlen és drasztikus változás folyamatáról és annak feldolgozásáról.

K. Kovács Ákos: Branka

1993, a polgárháború sújtotta Szerbia egy klinikájának szülészeti osztálya. Andjela egy fiatal anya, aki a kórházban vár arra, hogy megszülessen a gyermeke, Branka egy vele egykorú ápolónő, aki frissen végzett ápolóként kerül be az osztályra.

Kölcsey Levente: Szünet

A film középpontjában egy társadalmi probléma, a lemorzsolódás kérdése áll egy vidéki szakközépiskola igazgatója szemszögén keresztül.

Molvay Norbert: Tízórai

A film az iskolai bántalmazást mutatja be egy általános iskolai osztály mikroközösségében, melyben a nagyszájú Bori piszkálja a visszahúzódó Pannit, az osztályfőnök és Panni egyedülálló apja pedig nem akarják észrevenni az egyre növekvő problémát. 

Pálfi Detti: Apnea

A cím a légzés ideiglenes felfüggesztésének folyamatára utal, mely a víz alatt sportszerűen is űzhető, átlagosan három percig tartható ki. A szabadmerülésben egyesek a szabadságérzést keresik. De ehhez szenvedni kell. Ahogy Irén is szenved.

Simonyi Balázs: A közvetítő

A küszködő G-t anyja halála és fájó hiánya juttatja egy szokatlan üzleti lehetőséghez. Haldoklókat alkalmaz, akik az élők jó pénzért feladott üzeneteit juttatják el a már elhunyt ismerőseikhez a mennyországba. A fellendülő vállalkozás azonban nem számol a piac törvényével: a nagy hal megeszi a kis halat.

Tompa Borbála: A kemping

Coming-of-age animációs film, mely a kilencvenes években játszódik és két fiúról szól, akik a nagyszüleikkel töltik a nyári szünetet Svájcban, míg egy nap megismerkednek egy vadásszal, aki előhozza belőlük az ösztönös, agresszívabb oldalt.

Időpont: 2018. április 6. péntek 11:00

Helyszín: Toldi Mozi

Fejléc: Bárány Dániel: Vacsora