Szerdáig tart a Friss Hús rövidfilmfesztivál

Szerdáig tart a Friss Hús rövidfilmfesztivál

Ma van a Friss Hús filmfesztivál hatodik napja. Szerdáig még folytatódnak a nemzetközi és magyar rövidfilmeket bemutató vetítések, szerda délután 16 órakor kerül sor a díjkiosztóra.

Az elmúlt napokban a Puskin mozi előterében és vetítőtermeiben, valamint a szakmai programok helyszínéül szolgáló kávézóban is összegyűlt a legújabb filmek és a szakmai programok iránt érdeklődő közönség. 

Olyan vendégek látogattak el az idei Friss Húsra, mint például Szamosi Zsófia, Wrochna Fanni vagy Nagy Zsolt színészek, illetve a tavalyi nyertes, az Affrikáta rendezője, Gyimesi Anna. Kedden Nyertes Zsuzsa is részt vesz a Diamond Beauty című film premierjén (a vetítés 19 órakor kezdődik). Idén minden eddiginél nagyobb számú nemzetközi alkotó és filmszakmai szakértő látogatott el a fesztiválra.

pitchfórumonamelyet Csorba Lóránt (Lóci játszik) moderált, számos izgalmas filmtervet mutattak be az alkotók. Dr. Kovács András Bálint szombati shot-by-shot filmelemzése is hatalmas sikert aratott: Szelestey Bianka Pragmájának számos filmnyelvi rétegét feltárva a nézők betekintést nyertek a film árnyalt pszichológiájába és dramaturgiai építkezésébe. Ismét bebizonyosodott, hogy egy film a hosszától függetlenül is tud mesterien építkezni. 

Szerdáig folytatódnak a Friss Hús vetítései. Még kaphatók jegyek a magyar verseny, a nemzetközi dokumentumfilmes és játékfilmes válogatás, a bizarr és egyedi alkotásokat felsorakoztató Weirdcore szekció és az LMBTQ-közösséggel kapcsolatos témájú Queer Dreams blokkjaira. A Friss Hús vetítéseire a Puskin mozi weboldalán és a Tixa felületén lehet jegyet venni.

Kedden is várjuk az érdeklődőket a fesztivál ingyenes szakmai programjai. 15:15-kor a Marsra magyar! című websorozat koncepciójáról és kulisszatitkairól beszélget Pusztai Ferenc producer és Szabó Béla, a Magyar Telekom BrandComms Directora, 17 órakor pedig a Kreatív Európa MEDIA pályázatain nyertes alkotók vitatják meg a sikeres jelentkezés trükkjeit és az esetleges buktatókat. 

A versenyprogramok győzteseit a fesztivál utolsó napján, szerdán 16 órakor hirdetjük ki a Puskin moziban.

Támogatónk
Partnereink
w-100