Erotikus fantáziák, vadászbalesetek és problémás szülők – Teljes a XI. Friss Hús magyar versenyprogramja

Erotikus fantáziák, vadászbalesetek és problémás szülők – Teljes a XI. Friss Hús magyar versenyprogramja

A Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivál idén is a legjobb hazai és nemzetközi rövidfilmeket mutatja be. A Friss Hús nemcsak a tehetséges filmrendezőknek, hanem a jelen és közeljövő hazai filmes színész-sztárjainak is a legfontosabb bemutatkozási fóruma. Idén rekordszámú hazai filmmel, cannes-i és annecy-i versenyfilmekkel és izgalmas színészgárdával találkozhat a fesztivál közönsége a Puskin moziban és a Városháza udvarban június 1. és 7. között. A XI. Friss Hús vetítéseire elkezdődött a jegyelővétel a Puskin mozi honlapján és jegypénztárban!

A XI. Friss Húson közvetlenül a Cannes-i Filmfesztiválon tartott világpremier után Magyarországon a Friss Húson mutatkozik be Buda Flóra Anna 27 című kisfilmje, amely a Friss Húst követően a világ legfontosabb animációs seregszemléjén, az Annecy-i Nemzetközi Animációs Filmfesztivál versenyprogramjában is megméretteti magát. A film főszereplője a huszonhét éves Alíz, aki még a szüleivel él. Születésnapján egy átmulatott éjszaka során tudatosul benne, hogy ideje búcsút mondani az illúzióknak, és megélni az őt körülvevő valóságot. Buda Flóra Anna előző filmjével, az Entropiával elnyerte a Berlnalén az LMBTQ filmeket díjazó Teddy-díjat, 27 című filmtervét pedug 2021-ben pitchelte a Friss Húson.

Erhardt Domonkos: Szemem sarka

A Friss Hús magyar versenyfilmes programja idén külünösen sok nemzetközileg is elismert alkotást mutat be: Mira Zénó MOME diplomafilmje, a Fox Tossing Annecy-ba kapott meghívást, a hazai közönség így még a nemzetközi premier előtt láthatja. Erhardt Domonkos a 73. Berlinale Generation 14plus programjában szerepelt a Szemem sarka című filmjével, ami egy buszozás történetét meséli el, ahol egy fiú és egy lány tekintete találkozik. A tavalyi cannes-i filmfesztiválon bemutatkozó és a Friss Húson is sikerrel szereplő Szelestey Bianka új filmje, a Pragma is látható lesz az idei programban.

A XI. Friss Hús magyar versenyfilmjeiben a tehetséges fiatal színészek mellett a szakma legismertebb alakjai is feltűnnek. Gubik Ágnes Erzsébet Krisztina királynét alakítja a Mária Terézia szül című filmben, Gazsó György, Keresztes Tamás és Trill Zsolt parádés alakítását láthatják a nézők A Kis Hatalmasok című filmben. A Csókot kaptam az ördögtől című alkotásban Molnár Piroska cigányasszony szerepében tűnik fel, Kováts Adél pedig a tizenéves lányait egyedül nevelő anyát alakít az Affrikátában.

Gyimesi Anna: Affrikáta

A Dub Hard: Keményre hangolva avagy a Pannónia Szinkronstúdió kirablásának kegyetlen és igaz története című filmben Kautzky Armand és Harsányi Gábor tűnnek fel cameo-szerepekben. A Ki mint veti ágyát című drámában Hegyi Barbara és Szőke Abigél (Akik maradtak, A besúgó) anya-lánya párost alakít. Kurta Niké tűnik fel egy Horvátországban forgatott kisfilmben (Caravan), amely négy fiatal feszültségekkel teli lakóautós nyaralásáról szól.

Ónodi Eszter, Nagypál Gábor (Aranyélet), Vilmányi Benett (Larry, Zanox) és Patkós Márton (A besúgó, Veszélyes lehet a fagyi) szerepelnek az extrém ambíciókról szóló SÁTÁN című filmben. A Vigyél el – Take Me Away Döbrösi Laurát (Társasjáték, Aranyélet), Török-Illyés Orsolyát (Ernelláék Farkaséknál, Macerás ügyek) és a tavalyi Friss Csillag Nagy Katicát vonultatja fel.

Részletes információk a Friss Hús programjairól itt találhatók.

A XI. Friss Hús vetítéseire a mai napon kezdődik el a jegyelővétel a Puskin mozi jegypénztárában és honlapján!

A Városháza szabatéri vetítőhelyszínén június 1. és 7. között minden este vetítenek egy magyar versenyblokkot, a jegyek a Tixa oldalán érhetők el.

A teljes magyar versenyprogram:

27 (Rendező: Buda Flóra Anna)

Affrikáta (Rendező: Gyimesi Anna)

A fürdés (Rendező: Nagy Dániel)

A kis hatalmasok (Rendező: Karácsony Péter)

A királylány (Rendező: Bóna Jakab)

A lazac (Rendező: Kertész Viktor)

Apajegy (Rendező: Benkó Tamás)

A szív kertje (Rendező: Hegyi Olivér)

Az úszó (Rendező: Bögi Máté)

Caravan (Rendező: Szabó Szonja)

Csókot kaptam az ördögtől (Rendező: Derzsi Mátyás)

Dub Hard: Keményre hangolva avagy a Pannónia Szinkronstúdió kirablásának kegyetlen és igaz története (Rendező: Dér Zsolt)

Einstand (Rendező: Kölcsey Levente)

Fox Tossing (Rendező: Mira Zénó)

Kaktuszember (Rendező: Rudolf Olivér)

Ketten (Rendező: Bera Viktória)

Ki mint veti ágyát (Rendező: konkol Máté)

LIGHTS (Rendező: Palotás Adél)

Mária Terézia szül (Rendező: Cibulya Nikol)

Nikó (Rendező: Korom Anna)

Nyugalom megzavarására alkalmas (Rendező: Dóczé Péter)

Pitvarszk (Rendező: Varga Gábor)

Pragma (Rendező: Szelestey Bianka)

Reggel (Rendező: Botos Dániel)

Remete sziget (Rendező: Mariai Gábor)

Rókavadászat (Rendező: Sándor Lili Dorottya)

Sárkánykor (Rendező: Farkas Marcell)

SÁTÁN (Rendezők: Csihar Arion, Belső Marcell)

Szemem sarka (Rendező: Erhardt Domonkos)

Széllel szemben (Rendező: Chilton Flóra)

Te, aki vagy (Rendezők: Holczer Sára, Imre Ábris)

Utolsó Napunk (Rendező: Szabó Balázs Mihály)

Valóság Filter (Rendező: Nagy Ádám)

Vigyél el (Rendező: Oláh Kata)

Támogatók
Partnerek
w-100