Ők nyerték a Budapest Debut Film Forumot 2022-ben

Megtartották a 3. Budapest Debut Film Forumot, melyen már nemcsak egész estés filmtervek szerepeltek, hanem sorozatprojektek is. A pitchfórumon három terv összesen négy díjat kapott.

Március 30. és április 1. között rendezték meg a harmadik Budapest Debut Film Forumot, melynek célja, hogy elsőfilmes rendezők és producerek bemutathassák projektjeiket, tapasztalatokat cserélhessenek az európai, elsősorban visegrádi régióból érkező kollégáikkal, illetve szakmai iránymutatást kapjanak készülő projektjük sikeres megvalósításához az ideérkező nemzetközi mentoroktól.

Az ingyenes esettanulmányok és kerekasztalbeszélgetések keretében a koprodukciós lehetőségekről, a filmes marketingről, valamint A besúgó című magyar fejlesztésű HBO-s sorozat elkészítésének körülményeiről is szó volt, a szakma nemzetközileg elismert képviselőinek előadásában. A meghívott előadók között volt Ada Solomon (Arany Pálma és Arany Medve-díjas producer); Boris Pugnet (francia filmmarketing szakember); Marcin Lucaj (a New Europe Film Sales világforgalmazó képviselője), Klaudia Smieja-Rostworowska (Európa Fiilmdíjas és cannes-i Un Certain Regard-díjas producer), Jakub Viktorin (a BDFF 2019-es győztese), illetve különleges prezentáció keretében mutatták be készítői (Závorszky Anna az HBO és Petrányi Viktória a Proton Cinema részéről) premier előtt A besúgó első két epizódját.

A BDFF Pitchfórumát is megtartották, melyen három projekt kapott négy díjat. Gyimesi Anna rendező és Kocsó Ábel producer filmterve, a Bearwoman két elismerést is magáénak tudhat: a Midpoint's Feature Launch Consultation Award-ot és a Pop Up Film Residency Visegrad Award-ot.

A legígéretesebb egész estés filmnek Nagy Bori rendező és Margarita Amineva producer magyar-német koprodukcióban készülő The Origin of the World című filmterve lett, a legígéretesebb sorozat pedig a szlovák Anastasia R. Hoppanova rendező és Lukáš Teren producer Killswitch című projektje lett.

A díjazottakról készült képeket Sivák Zsófia készítette.

Támogatók
Partnerek
w-100