Kölcsey Levente rövidfilmje a locarnói versenyben

Kölcsey Levente rövidfilmje a locarnói versenyben

Kölcsey Levente Szünet című rövidfilmje 2200 nevezés közül lett beválogatva a locarnói fesztivál rövidfilm versenyébe (Pardi di Domani), a versenyprogramot a világjárvány miatt idén online streaming formájában láthatja a közönség.

A rendező által írt történet középpontjában egy szakközépiskolai igazgató áll, aki egy tíz perces szünetben szembesül azzal, hogy egy 16 éves tanítványának szülei ki szeretnék iratni gyereküket az iskolából, hogy tanulás helyett dolgozni vigyék. A Szünet főszerepében Terhes Sándort látható, a fiút Huszta Dominik, a szülőket Szabó Erzsébet és Grofsits Attila amatőr szereplők alakítják. A további szerepekben Simkó Katalin és Müllner Dóra jelenik meg.

A tavaly Dunaújvárosban forgatott film operatőre Táborosi András (aki a tavaly Cannes-ban bemutatott Ahogy eddig című kisfilmet fényképezte), látványtervezője Bojti Erzsébet, vágója Tuza-Ritter Bernadett (az Egy nő fogságban című többszörös fesztiváldíjas dokumentumfilm rendezője), hangmérnöke Pongor András. A Proton Cinema gyártásában a Sparks koprodukciójában készült film producerei Zachar Balázs, Kölcsey Levente és Romwalter Judit. Az alkotás az Esterhazy Magánalapítvány és az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával készült.

Az augusztus. 5. és 15. között megrendezésre kerülő locarnói fesztivál filmjeit, a világjárvány miatt idén online streaming formájában láthatja a közönség. A szervezők filmenként 1590 főben limitálták a nézőszámot, a svájci közönség számára azonban mozis vetítéseket is szerveznek. A háromtagú zsűri összesen négy díjat fog kiosztani, két svájci és két nemzetközi alkotásnak.

Kölcsey Levente 2017-ben végzett a Színház és Filmművészeti Egyetem rendező szakán, diplomafilmje, a Zabigyerek a szarajevói filmfesztiválon debütált 2017-ben. A Szünet a Friss Hús pitchfórumán mutatkozott be filmterv formájában, a kész alkotást pedig a 8. Friss Húson lehet látni.

Forrás: NFI

Támogatók
Partnerek
w-100