Friss Hús podcast: Nagy Bori

Friss Hús podcast: Nagy Bori

A Friss Hús podcastban rendszeresen jelentkezünk rövidfilmes hírekkel és vendégekkel. A nyolcadik adásban Nagy Borival, a 9. Friss Hús legjobb magyar élőszereplős film díjával jutalmazott rendezőjével beszélgettünk.

Nagy Borbála a Berlin-Budapest-Pozsony tengelyről, egy Pfizer oltással, ám védettségi kártya nélkül érkezett meg a 9. Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztiválra, és rögtön meg is nyerte a Legjobb Élőszereplős Rövidfilmnek járó díjat. (És egy szabadtéri vetítésen meg is tudta nézni a filmet közönséggel együtt.)

Mivel Bori is az ELTE FIlmszakán tanult, ezért ebben az adásban is szóbakerült Pálos György és az ő gyakorlati órái, majd az is kiderült, hogy a berlini filmszak és az (egykori) SZFE mennyire máshogy állnak hozzá a filmes oktatáshoz. Kiderült az is, hogy miért fontos, hogy Bori táncos családból érkezett a filmezésbe: és hogy a koreográfia hogyan tudja segíteni a filmrendező munkáját. És választ kaptunk arra is, mi kell ahhoz, hogy a gyerekszereplők ennyire természetesen viselkedjenek a kamera előtt, és hogy milyen új kreatív irányba indult el ennek hatására a rendező. 

A Pannónia dicsértetét és a többi díjazott filmet meg tudod nézni a Cinegón.

Korábbi adások:

1. Deák Dániel fesztiváligazgató, Osváth Gábor program koordinátor, Libor Anita sajtó

2. Rainer-Micsinyei Nóra színésznő

3. Fülöp József, MOME rektor

4. Péterfy Bori énekes-színésznő, a fesztivál nagykövete

5. Aprily Zoltán kreatív producer, Friss Hús alapító

6. Mit nézz a 9. Friss Húson? A szervezők ajánlója

7. Reisz Gábor és Szilágyi Fanni

Támogatók
Partnerek
w-100