Rekordot döntött a Friss Hús

Rekordot döntött a Friss Hús

Még soha ennyien nem néztek rövidfilmet: pótlásra még mindig van lehetőség a Cinegón.

A koronavírus-járvány miatt új időpontban rendezték meg a Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivált: a koranyári időpont lehetőséget adott arra, hogy szabadtéri vetítéseket is tartsanak a fesztivál filmjeiből. A Városháza díszudvarán a kertmozi elsöprő sikert aratott: a programon minden este teltház volt, annak ellenére, hogy az első vetítésekre még kabátot, az utolsókra pedig legyezőt kellett vinni.

A Toldi moziban is gyakran futottak teltházzal a vetítések, így tudott a Friss Hús 2021-ben rekordot dönteni: a fesztivál ideje alatt több mint 6 ezren néztek rövidfilmet a Toldi moziban, szabadtéren és a Távmoziban. Ezzel az eredménnyel a Filmforgalmazók Egyesületének műsorheti toplistájának élére ugrott volna a Friss Hús.

A vetítések végeztével a fesztivál filmjeit továbbra is meg lehet nézni online: felkerültek a Cinegóra a díjnyertes filmek, köztük a két fődíjas, a Nagy Borbála rendezte Pannónia dicsérete (Legjobb magyar élőszereplős rövidfilm) és Szakály Réka Anna Reduction című animációja (Legjobb magyar animációs rövidfilm). Az LMBTQ-témákban készült Queer-blokkban idén három magyar film is szerepelt, közülük Andella Mirtill filmje, a Mint egy haiku nyerte a közönségdíjat ebben a szekcióban. A Queer Dreams blokk is elérhető a Cinegón.

A Városháza Parkban június 13-ig lehet megnézni a Friss Húson vetített filmek plakátjaiból készült kiállítást, amely a Budapest Brand Zrt-vel együttműködésben tudott megvalósulni.

A Friss Hús 2022-ben ünnepli 10. Évfordulóját, a jubileumi fesztiválra már lehet nevezni a Filmfreewayen 40 percnél rövidebb élőszereplős, és 20 percnél rövidebb animációs filmekkel.

Támogatók
Partnerek
w-100