Oscar shortlistes Tóth Barnabás Susotázs című kisfilmje

Oscar shortlistes Tóth Barnabás Susotázs című kisfilmje

Tóth Barnabás Susotázs című rövidfilmje rákerült a Oscar-díj élőszereplős rövidfilm kategóriájának tízes szűkített listájára.

Az Amerikai Filmakadémia nyilvánosságra hozta a rövidfilmes kategóriák tízes szűkített listáját. Animációs kategóriában Andrasev Nadja A nyalintás nesze című MOME Anim diplomafilmje, illetve Bucsi Réka Solar Walk című kozmikus űrutazása volt esélyes, az élőszereplős rövidfilmek versenyében pedig Kovács István Ostrom című SZFE diplomamunkája, valamint Tóth Barnabás Susotázs című kisfilmje, mely utóbbi rákerült a tízes szűkített listára.

A Susotázs a márciusban tartott 6. Friss Húson mutatkozott be, ahol a nemzetközi zsűriben a film főszereplője, Osvárt Andrea is szerepelt. A 16 perces film két magyar szinkrontolmács napját mutatja je, mely úgy indul a hűtőgépgyártó konferencián, mint bármelyik másik munkanap. Az események azonban több, nem várt fordulatot vesznek.

Tóth Barnabás kisfilmje a BuSho fesztiválon különdíjban részesült, novemberben elnyerte a 26. Alter-Native Nemzetközi Rövidfilmfesztivál fődíját Erdélyben, és Európaszerte vetítették. A Susotázs egy utazófesztivállal lett Oscar-kvalifikálható, melynek keretében Los Angelesben is a mozik műsorán volt, ezzel nevezhetővé vált az Oscar-ra.

A 91. Oscar-gála hivatalos jelöltjeit 2019. január 22-én jelentik be, a díjátadó pedig 2019. február 24-én lesz. 

Támogatók
Partnerek
w-100