Nézd vissza a 9. Friss Hús szakmai programjait

Nézd vissza a 9. Friss Hús szakmai programjait

A szakmai programjainkat online is közvetítettük a facebook oldalunkon, most pedig online visszanézhető mindegyik.

Határesetek - magyarok külföldi filmes egyetemeken

Egyesek hazai BA-diploma után vágnak neki a világnak, míg mások fejében meg sem fordul a hazai képzés. Vendégeink - részben vagy egészében, de - külföldön járnak ill. jártak egyetemre; a beszélgetés során beszámolnak a felvételijükről, a képzés különbözőségéről, és még azt is megtudjuk, hogy a külföldi filmes egyetemek jobban felkészítenek-e a szakmára.

A beszélgetés résztvevői: Horváth Botka Áron filmrendező (Színház-, Rádió-, Televízió- és Filmművészeti Főiskola, Ljubljanai Egyetem), Kertész Zsanett forgatókönyvíró (FAMU), Kungl Zsigmond filmrendező (FAMU)

Moderátor: Berecz Márton

A streaming kora – A mozi, mint innovációs tér

2020-ban, a pandémia évében sokan beszélnek a mozi haláláról, és tény, hogy talán még sosem kellett ekkora kihívásokkal szembesülnie ennek a formátumnak. Ugyanakkor a mozizás már túlélte a világháborúkat, a rádió, a televízió és a videotékák megjelenését, ezért hiszünk benne, hogy a koronavírus járvány hatásaival is megküzd. Ehhez azonban innovatív gondolkodásra van szükség; mivel készülnek a magyar mozitulajdonosok, hogy visszacsábítsák, illetve megtartsák a közönségüket?

A beszélgetés résztvevői: Bognár Péter, a magyarhangya alapítója, Gyenis Ajándok, a Cinego ügyvezetője, Jung Zsuzsanna, a Nemzeti Filmintézet Forgalmazás Támogatási igazgatója, Liszka Tamás, a Budapest Film vezetője és az Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztivál alapítója és főszervezője

Moderátor: Deák Dániel

Green Filmmaking

A filmgyártás világszerte a második legszennyezőbb iparág. Számtalan módon csökkenthető egy-egy produkció ökológiai lábnyoma, amihez – az anyagi lehetőségeken kívül – elsősorban szemléletmód váltásra van szükség. Gyakorlott és a témában jártas filmes szakemberek segítségével vázoljuk fel a jelenlegi helyzetet a magyar filmiparban és próbálunk realisztikus és előremutató megoldásokat találni a fennálló problémára.

A beszélgetés résztvevői: Nemes-Jeles Barbara, környezetgazdász és a Film in Green alapítója, Nemes-Jeles Veronika gyártásvezető, Stern Péter, producer és a Film in Green alapítója, Varga Magdolna látványtervező

Moderátor: Libor Anita

Pályaválasztás - Kényszerszünet

A kényszerszünet, vagy éppen a kényszeres munkavégzés jelensége a kreatív szakmákban jellemzően szabadúszó dolgozók számára még húsbavágóbb kérdés. Gyerekszülés utáni újrakezdésről, koronavírus okozta pályamódosításról és másként folytatásról szól majd ez a beszélgetés.

A beszélgetés résztvevői: Brauner Máté filmrendező, Gáldi Vinkó Andrea reklámfotós, Jakab Júlia klinikai szakpszichológus

Moderátor: Libor Anita

Péterfy Bori röviden

Péterfy Borit nem kell bemutatni senkinek: mindenki ismeri a Péterfy Bori and the Love Band frontemberét, a Krétakör és a Terápia sztárját. De talán kevesebben tudják, hogy Bori rengeteg rövidfilmben is szerepelt, a legváltozatosabb karaktereket formálva van: a Napszúrásban intézeti nevelő, a Paktumban gimnáziumi tanár, a Vénusz átvonulásban pedig taxisofőr. Miért jó egy sztárnak pályakezdő rendezők kisfilmjében szerepelni, milyen lehetőségeket, új tudásokat kínál egy kisfilmes főszerep és hogy emlékeznek vissza a filmekre az alkotók?

A beszélgetés résztvevői: Horvát Lili filmrendező, Nagypál Orsi filmrendező, Péterfy Bori énekes, színész

Moderátor: Pozsonyi Janka

Támogatók
Partnerek
w-100