Nézd meg a 8. Friss Hús legjobbjait a Cinegón

Nézd meg a 8. Friss Hús legjobbjait a Cinegón

Szeptember 18. és 25. között a Cinego oldalán nézhetők a 8. Friss Hús legjobbjai.

Hat film került a Cinego Best of Friss Hús válogatásába, melyben látható a legjobb élőszereplős rövidfilm, a Szünet, a legjobb színész és a legígéretesebb 30 év alatti rendező díját elnyert Agapé, a legjobb színésznő díjjal jutalmazott Minden este, mikor leviszed a szemetet, a különdíjban részesült Alvások, a sci-fi közönségdíjas Orsi és Tenshinhan, valamint bónuszként a Mióta velem jár. A filmek szeptember 18. és 25. között, összesen 990 forintért nézhetők a Cinego oldalán.

1. Minden este, mikor leviszed a szemetet (r. Rudolf Olivér, 2019, 7’)

Egy tizenhárom éves magányos kamaszlány menthetetlenül szerelmes a zsíros hajú, harmincas rocker fiúba a szomszédból. Egy napon elhatározza, hogy megvallja neki érzéseit.

2. Alvások (r. Ászity Boglárka, 2019, 7’)

Az Alvások a rendező személyes emlékeiből táplálkozó animációs film, amelyben a saját családja tagjait mutatja be alvási szokásaikon keresztül.

3. Szünet (r. Kölcsey Levente, 2019, 12’)

Zolit (16) szülei ki akarják íratni a szakközépiskolából, hogy a fiú inkább dolgozzon. Az iskola igazgatója, István a procedúrán szeretne mielőbb, a két óra közti szünetben túl lenni.

4. Orsi és Tenshinhan (r. Szilágyi Fanni és Szilágyi Gábor, 2019, 16')

A vidéki, nagymamánál töltött szünidő vége Dani (8) egyik legnagyobb küzdelmének kezdete. A Dragonball-rajongó kisfiú erején felül próbálja kiharcolni nővére, Orsi (14) figyelmét.

5. Mióta velem jár (r. Szeleczki Rozália, 2019, 26')

A nyolcvanas években Budapesten a nyolcéves kislány, Málna újra feltűnik underground rocksztár apja életében, aki egyszerre küzd a politikai elnyomással és saját függőségeivel. Egy őrült éjszaka után minden megváltozik kettejük között.

6. Agapé (r. Beleznai Márk, 2019, 16')

Kornél, a sajátos filmes ízléssel megáldott tizenéves jegyszedő és Hanna, a kissé elvarázsolt negyvenes egyedülálló nő találkoznak. Aztán még egyszer találkoznak, és lassan ráébrednek, hogy több közös van bennük, mint elsőre gondolták. Egy valószínűtlen kapcsolat kezd kialakulni kettejük között.

Támogatók
Partnerek
w-100