Nevezd a filmtervedet a Friss Hús pitchfórumára

Legyél te a következő, aki a szakmai közönség előtt bizonyíthat!

A Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivál programjában immáron 5. alkalommal megrendezzük a rövidfilmes pitchfórumot. A rendezvény célja, hogy lehetőséget teremtsen fiatal filmes alkotóknak előkészületben levő projektjeik prezentálására és azok megvitatására.

Beküldendő anyagok:

  • max. 2 oldal terjedelmű szinopszis word vagy PDF formátumban
  • rendezői filmográfia word vagy PDF formátumban
  • vizuális koncepció (moodboard) jpg, jpeg vagy PDF formátumban
  • nyilatkozat arról, hogy a pályamunka az alkotó saját szerzői műve és nem sérti más szerzői jogát

Határidő: 2019. február 5. éjfél

A beérkezett pályázatok közül várhatóan 10 filmtervet választunk ki, amelyeket egy szakmai zsűri előtt mutatnak be az alkotók (rendezők/forgatókönyvírók/producerek – stábonként maximum hárman). A prezentáció időpontja: 2019. március 29. (a pontos időpont később kerül kihirdetésre), helyszíne: Toldi Mozi.

A BENYÚJTÁS MÓDJA: a pályázati anyagot email csatolmányként kérjük elküldeni a következő email címre: veronika@frisshusbudapest.com. A pályázatnak tartalmaznia kell a pályázó nevét, telefonszámát és e-mail-címét, valamint nyilatkozatát, hogy pályamunkája saját szerzői műve, nem sérti más szerzői jogát. A pályázat elbírálása 2019. március 11-ig megtörténik, az eredményről minden pályázót e-mailben értesítünk.

DÍJAZÁS: a legjobb filmterv pénzdíjban részesül, illetve a nyertes projektet a Daazo és más szervezetek szakmai tanácsokkal segítik.

Az elmúlt évek nyertes pályázatai közül Nagy V. Gergő Erős áll c. filmje elkészült, az Oscar-díjas Deák Kristóf A legjobb játék című filmje 2018-as Friss Hús versenyprogramjában debütált, majd számos rangos nemzetközi fesztiválon is sikerrel szerepelt. Készül a 2017-es nyertes Hermán Árpád Goodbye Frank című animációja is, valamint a 2018-as nyertes, K. Kovács Ákos a Média Mecenatúra támogatásával készíti nyertes filmtervét.

EGYÉB FELTÉTELEK:

  • A pitchfórumon való részvételre a projekt rendezője vagy producere pályázhat. Egy pályázó több pályázatot is benyújthat. A pályázatra történő nevezés ingyenes.
  • A beküldött pályázati anyagokat bizalmasan kezeljük.
Támogatók
Partnerek
w-100