Magyar fókusz a Go Short fesztiválon

A Go Short Nemzetközi Rövidfilm Fesztivál már több mint tíz éve szolgál színhelyéül a nemzetközi rövidfilmek és fiatal tehetségek bemutatkozásának Hollandiában. A tizenegyedszerre megrendezett Oscar- és BAFTA-kvalifikáló fesztivált 2019. április 3. és 7. között tartják, ahol a legfrissebb európai rövidfilmeket láthatja majd a közönség. 2019-ben a magyar rövidfilmek kapnak kiemelt szerepet a fesztiválon.

A Go Short Európa egyik vezető fesztiválja, a filmalkotók és filmes szakemberek meghatározó találkozóhelye. A fesztivál bemutatkozási lehetőséget nyújt fiatal tehetségek számára, és segíti széles közönséghez és a nemzetközi filmszakmához eljuttatni az alkotásaikat. A több mint 300 filmből álló nemzetközi versenyprogram, workshopok, előadások, beszélgetések és bulik mellett idén a magyar filmek állnak a fesztivál középpontjában.

Magyarországnak gazdag filmtörténelme van, innovatív és elismert filmes országként tartják számon, számos nemzetközi sikerrel a háta mögött - többek közt Deák Kristóf Oscar-nyertes Mindenki című rövidfilmjével. A Go Short fesztivál három programmal mutatja be a magyar filmkultúra múltját és jelenét. A hollandiai Magyar Nagykövetség támogatásával számos magyar filmkészítő lesz jelen a fesztiválon, hogy beszélgetések formájában megismerhesse őket a közönség, és lehetőséget kapjanak a dán és nemzetközi filmes szakemberekkel való együttműködésre.

A Go Short Nemzetközi Rövidfilm Fesztivál Hollandia vezető rövidfilmes fesztválja, melynek éves látogatottsága 19.000 fő. A fesztivál öt napján keresztül Európa legújabb rövidfilmjeit vetítik és kiosztják a Go Short díjakat is. 2017 óta a Go Short fesztivál Oscar- és BAFTA-kvalifikáló fesztivál. 

Támogatók
Partnerek
w-100