Háromszoros teltház a Friss Hús második napján

Háromszoros teltház a Friss Hús második napján

Már javában pörög a 9. Friss Hús, remek programokkal várunk titeket a hétvégén is!

Május 28-án ismét egy előadással indult a nap: a 2020-as járványhelyzet egyik jelensége a streaming platformok fokozott relevanciája világszerte. A streaming térnyeréséről beszélgetett Bognár Péter, a magyarhangya alapítója, Gyenis Ajándok, a Cinego ügyvezetője, Jung Zsuzsanna, a Nemzeti Filmintézet Forgalmazás Támogatás igazgatója és Liszka Tamás, a Budapest Film vezetője és az Anilogue főszervezője.

A pénteki program a pitchfórummal folytatódott: 10 remek magyar rövidfilmes (nyolc élőszereplős és két animációs) tervet mutattak be az alkotók a Toldi teltházas nagytermében, a lelkes közönség előtt.

Pénteken kezdődtek a gyerekfilmes vetítések, amikre egész hétvégén várjuk a 4-6 és 7-9 éves gyerekeket és szüleiket. Volt válogatás a berlini Interfilm rövidfilmfesztivál legjavából, a új nemzetközi és a magyar versenyfilmeket mutattunk és ismételtünk is. A pénteki második magyar versenyblokk, a Válaszúton mindhárom vetítése, a Toldis és a szabadtéri is teltházzal ment.

Teltházas vetítés a Városháza udvarán (Fotó: Chripkó Lili)

A szombati nap a Green Filmmaking előadással indul 11 órától, melyen Nemes-Jeles Barbara környezetgazdász és a Film in Green alapítója, Nemes-Jeles Veronika gyártásvezető, Stern Péter producer és a Film in Green alapítója, Sasvári Dorka Covid/Green Stewardess és Varga Magdolna látványtervező fog beszélgetni arról, hogyan csökkenthető a filmgyártás biológiai lábnyoma.

13.30-tól Pályaválasztás – Kényszerszünet témában fog beszélgetni Brauner Máté filmrendező, Fehér Bence location manager, Gáldi Vinkó Andrea reklámfotós és Jakab Júlia klinikai szakpszichológus a gyerekszülés utáni újrakezdésről, koronavírus okozta pályamódosításról és másként folytatásról.

14 órától a 7-9 éves, 16 órától pedig a 4-6 éves gyerekeknek készülünk vetítéssel. 15 órától a Best of FAMU vetítésen a prágai diákfilmfesztivál díjnyertes filmjeiből látható válogatás, 17 órától pedig Péterfy Bori, a fesztivál idei nagykövetének három kisfilmjét vetítjük le, utána pedig beszélgetünk is a munkásságáról Horvát Lili, Nagypál Orsi és Milojev Zsanett filmrendezőkkel és persze Borival.

19 órától a harmadik, Felnövésdi magyar versenyblokkal jövünk, 21 órától pedig a Queer Dreams szekcióban láthatjátok a legjobb LMBTQ kisfilmeket. És persze ma is ismétlünk korábbi blokkokat.

Részletes programot itt találtok, jegyeket továbbra is lehet elővételben venni a Toldi mozi honlapján és pénztárában.

Támogatók
Partnerek
w-100