Friss Hús válogatás a vízparton

Friss Hús válogatás a vízparton

Díjnyertes rövidfilmek a Valyón a nyár utolsó hétvégéjén!

A Dunapest nyárzáró hétvégéjén 10 folyómenti helyszínen száznál is több művész és előadó programjait élvezve kerülhetünk közelebb a Dunához. Szeptember 2-án 20 órától két rövidfilmes válogatás is látható: először a 6. Friss Hús díjnyertes alkotásai szerepelnek műsoron, majd 21.40-től egy egyórás animációs blokk olyan filmekkel, melyek valamilyen módon köthetők a víz témájához.

A program ingyenes, a filmeket eredeti nyelven, angol felirattal vetítik.

Időpont: 2018. szeptember 2. 20.00-22.40

Helyszín: Valyo Kikötő (Budapest 1095 Hajóállomás utca 1.)

Facebook-esemény

Traub Viktória: Sellők és rinocéroszok

20.00-21.40 FRISS HÚS DÍJNYERTES FILMEK

/// Kis Hajni: Last Call (2017, 27 perc) /// 
Kárpáti Anikó utolsó napját követjük végig, mielőtt végleg elhagyja az országot, hogy lánya családjához költözzön. Az idősödő nő őrült rohanásba kezd, amelynek egyetlen célja, hogy végérvényesen lezárja itthoni életét. A zaklatott nap végén azonban kénytelen szembenézni mindazzal, amit maga mögött hagyott és azzal, ami előtte áll.

/// Nagy Szabolcs: Fiaskó / Fiasco (5 perc) ///
Egy öregember éli hétköznapi életét az erdei kunyhójában. Egyszer csak furcsa szerzet érkezik, aki megpróbálja eladni neki varázslatos portékáit. 

/// Kovács István: Ostrom / Siege (22 perc) ///
Szarajevó, 1994. A várost két éve körbevette a boszniai szerb hadsereg. Hónapok óta se víz, se áram. Tea Mikić elvesztette a férjét a háborúban, fiairól hetek óta nem hallott. Reggel, készülődés közben észreveszi, hogy a vízgyűjtő hordóját átlőtték az éjjel. Elindul vizet szerezni.

Kovács István: Ostrom

/// Deák Kristóf: A legjobb játék / Best Game Ever (20 perc) ///
Amikor két térfigyelő biztonsági őr rájön, hogy munkájukat egy frissen telepített AI szoftver fenyegeti, kénytelenek felvenni a kesztyűt – ami végül váratlan megoldáshoz vezet.

/// Vácz Péter: Párnaarc / Pillowface (11 perc) ///
Egy zárkózott férfi hotelszobájának magányában párnafigura társat kreál magának, de az ismeretlen szobalány újra meg újra elágyazza újdonsült barátját.

/// Hegyi Olivér: Take Me Please (14 perc) /// 
A fiú bizonytalan, végül a lány mondja ki, hogy legyen vége. Mikor újra találkoznak, a lány már az új barátjával van. Elkezdődik a fiú szürreális utazása, amely hangulatingadozásaira reflektál.

Vácz Péter: Párnaarc

21.40-22.40 VIZES ANIMÁCIÓK

/// Láng Orsolya: Szezon után / Off Season (2017, 10 perc, MOME Anim) ///
Egy szezon utáni kis halászfaluban egyik nap olyan, mint a másik. A helyi lakosok a táj elemeiként élnek egymás mellett. Egy apró kibillenés azonban elég ahhoz, hogy megtörje a rutint, és a zárt világok egymásra nyíljanak. A különleges napok nem első látásra tűnnek fel, hanem amikor véget érnek.

/// Jonatan Schwenk: Áradás / Sog (2016, 10 perc) ///
Az áradás után halak szorulnak néhány öreg fatörzs ágai közé. A kiszáradás veszélye miatt éles hangon sikoltozni kezdenek. A közelben lévő barlang lakói a sikolyokra felébrednek, de nem örülnek túlságosan a nem kívánt összeverődésnek.

Jonatan Schwenk: Áradás

/// Traub Viktória: Sellők és rinocéroszok / Mermaids and Rhinos (2018, 15 perc) ///
A 8 éves Tilda emlékképei szürreális vízióként elevenednek meg a családi cirkuszban sellőként dolgozó nagymamáról, az erotikusan túlfűtött anyáról, és az eltűnt apáról, akinek megtört szíve rinocéroszként kísérti életét. 

/// The Illogic: A kerti parti / The Garden Party (2016, 7 perc) ///
Egy elhagyatott házban a kétéltűek felfedezik a környezetüket követve ősi ösztöneiket.

/// Leon Vidmar: Búcsú / Farewell (2016, 6 perc) ///
Lovro a fürdőkádjában szomorúan nézi a csapból csöpögő vízcseppeket. Hirtelen eszébe jut egy gyerekkori emléke, mikor először ment horgászni a nagyapjával. Régi emlékei nemsokára valósággá válnak. 

Leon Vidmar: Búcsú


/// Tusisco Júlia: Szirének / Sirens (2017, 4 perc, MOME Anim) ///
Rövid történet négy hajót építő és énekelgető lányról és egy szomorú menyasszonyról.

/// Lalita Brunner: Elmerülve / Immersion (2016, 3 perc) ///
Az uszoda csupa móka, de miután megszabadulunk a ruháinktól a dolgok bonyolódni kezdenek. Kontrasztos színek, leleményes osztott képernyők, a formák geometrikus játéka lehetővé teszi, hogy az animáció nyelvezetén keresztül megértsük a főhős fizikai lényét.

/// Marina Verik: Mese a szegény halászról, a lányáról, Másenkáról, a csúnya szörnyetegről, Szidorcsuk őrnagyról és a megevett hercegnőről / The tale about the poor fisherman, his daughter Mashenka, the ugly Beast, major Sidorchuk and the eaten princess (2015, 6 perc)

Lalita Brunner: Elmerülve
Támogatók
Partnerek
w-100