Friss Hús filmeket díjaztak Balatonon

Friss Hús filmeket díjaztak Balatonon

Az augusztus 17. és 21. között tartott Bujtor István Filmfesztválon 39 díjat osztottak ki, köztük több Friss Húson is vetített és díjazott alkotás kapott szobrot.

A Balatonszemesen tartott rendezvényen díjazták a legjobb rendezést, a színészi játékokat, az operatőri és az utómunkát, a legjobb forgatókönyvet és a filmeket is. A díjakat Bujtor Judit védnök, Janisch Attila zsűrielnök, Lutter Imre fesztiváligazgató és Takács Bence műsorvezető adta át. 

Játékfilm kategóriában két fiatal alkotó nyert: az SZFE-s Szeleczki Rozália a Rozgonyiné című Arany János-balladamai történetté való adaptálásáért, a METU-s Füzes Dániel pedig a Szokásjog című filmjéért vehette át a Bujtor István-díjat. Mindkét filmet díjazták színészi kategóriában is: a Szokásjogban nyújtott alakításáért a legjobb férfi színész díját kapta Nagy Márk, Fehér Anna pedig a legjobb női epizódszereplő lett. A Rozgonyinéban megjelenő összetett női címszerep érzékeny és hiteles megjelenítéséért Törőcsik Franciska vette át a legjobb női főszereplőnek járó kis szobrot.

A legjobb forgatókönyv minősítését két film kapta: Csoma Sándor Casting, valamint Bak Zsuzsanna és Szabó Szonja A Mentor című alkotása. A legjobb operatőrnek járó díjat Balázs István Balázs kapta a Casting című filmért.

A Bujtor István fesztivál további díjai az esemény honlapján találhatók.

Támogatók
Partnerek
w-100