Elindult a nevezés a Friss Hús pitchfórumára

Elindult a nevezés a Friss Hús pitchfórumára

A Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivál az évek során a magyar film megkerülhetetlen eseményévé vált. A rendezvény egyik fontos eleme évek óta a rövidfilmes pitchfórum, melyre a szervezők március 1-ig várják a nevezéseket.

A Friss Hús idén tizedik alkalommal rendezi meg az egyetlen hazai rövidfilmes pitchfórumot. Az esemény célja, hogy lehetőséget teremtsen tehetséges alkotóknak előkészületben lévő projektjeik, filmötleteik prezentálására. A beérkezett pályázatok közül tíz projektet mutathatnak be az alkotók (rendezők / forgatókönyvírók / producerek). A pénzdíjazással járó legjobb filmterv a fiatalon elhunyt producer emlékének szentelt Lovas Nándor-díjat kapja. Mindemellett a zsűri és a Friss Hús szervezői szakmai támogatásban és egyéb díjazásban részesíthetik a legígéretesebb filmterveket.

A Friss Hús pitchfórumán megmérettetett filmtervek számos sikert értek el a bemutatkozásuk óta: az elmúlt tíz évben prezentált filmtervek közel fele készült el; a megvalósult filmek több száz fesztiválon vettek részt és számos díjat nyertek.

A korábban itt pitchelt filmek közül a legutóbbi sikertörténet a 27 Buda Flóra Anna rendezésében, ami azóta Arany Pálmát nyert Cannes-ban és a 96. Oscar-díj rövidített listájára is felkerült. Két további itt pitchelt film, Hegyi Olivér A szív kertje és Turai Balázs Amok című filmje  szintén kvalifikálta magát egy-egy fesztiváldíjjal az Oscarra.

Buda Flóra Anna pitcheli 27 c. filmtervét a Friss hús 2021-es pitchfórumán

Gyimesi Anna 2019-ben pitchelte az Affrikátát, majd 2023-ban elvitte a Friss Hús legjobb élőszereplős rövidfilm díját és több A-kategóriás fesztiválon is szerepelt. Tavalyi nyertesünk, Bárány Dániel Toxik című animációja nemrégiben a Nemzeti Filmintézet gyártás-előkészítési támogatásában részesült, míg a 2022-es nyertes filmtervet (Dezső Bálint: Marcival minden rendben) épp a napokban pitchelik az alkotók a Clermont-Ferrand-i Nemzetközi Rövidfilmfesztivál Euro Connection pitchfórumán.

A Friss Hús 10. Pitchfórumára a részletes nevezési felhívás és a nevezési űrlap EZEN A LINKEN érhető el.

Támogatók
Partnerek
w-100