Dübörög a Friss Hús

Dübörög a Friss Hús

A szombati harmadik napon is rengeteg néző volt kíváncsi a legújabb magyar és nemzetközi kisfilmekre, vasárnap pedig már félúton jár a 9. Friss Hús

A szombati nap a Green Filmmaking előadással indult, melyen Nemes-Jeles Barbara környezetgazdász és a Film in Green alapítója, Nemes-Jeles Veronika gyártásvezető, Stern Péter producer és a Film in Green alapítója, valamint Varga Magdolna látványtervező beszélgetett arról, hogyan csökkenthető a filmgyártás biológiai lábnyoma.

Pályaválasztás – Kényszerszünet témában ült egy asztalhoz Brauner Máté filmrendező, Gáldi Vinkó Andrea reklámfotós és Jakab Júlia klinikai szakpszichológus, akik a gyerekszülés utáni újrakezdésről, koronavírus okozta pályamódosításról és másként folytatásról beszélgettek. 

Két szuper blokkal vártuk a gyerekeket, a felnőtteknek a prágai diákfilmfesztivál díjnyertes filmjeiből vetítettünk válogatást. A fesztivál nagykövetének, Péterfy Borinak, külön blokkban mutattuk be három kisfilmjét, melyben színésznőként szerepelt, majd a munkásságáról beszélgetünk Horvát Lili és Nagypál Orsi filmrendezőkkel, és persze Borival.

Este a harmadik, Felnövésdi magyar versenyblokkot mutattuk be teltházzal a Toldiban és a Városháza udvarán, utána pedig a Queer Dreams szekcióban láthatta a közönség a legjobb LMBTQ kisfilmeket, szintén teltházzal. Ezen kívül a korábbi blokkokat is ismételtük, melyek egytől egyig közel teltházzal mentek.

Pozsonyi Janka beszélget Horvát Lilivel, Nagypál Orsival és Péterfy Borival (Fotó: Chripkó Lili) 

A felező napot, azaz a vasárnapot két gyerekeknek szóló blokkal nyitjuk 11 órától és 17 órától, majd 15 órától a berlini Interfilm rövidfilmfesztivál legjavából hozunk válogatást. 16 órától bemutatjuk a fesztivál első egész estés filmjét, a Winter Flies című coming-of-age road-trip vígjátékot, mely után Olmo Omerzu filmrendezővel és Jiří Konečný producerrel beszélgetünk. A vetítés és a beszélgetés is ingyenesen látogatható.

18 órától kortárs cseh kisfilmeket mutatunk, 19 órától pedig jön a negyedik magyar versenyblokk, a Hétköznapi robbanások premiere, amit kétszer a Toldiban, egyszer pedig a Városháza udvarán vetítünk vasárnap. 21 órától a harmadik nemzetközi versenyblokkot, a Családban marad fantázianevű szekciót mutatjuk be, majd a harmadik magyar program ismétlésével zárjuk a hétvégét.

Részletes programot itt találtok, jegyeket továbbra is lehet elővételben venni a Toldi mozi honlapján és pénztárában.

Támogatók
Partnerek
w-100