Best of Friss Hús a Cirkóban

Best of Friss Hús a Cirkóban

Best of vetítések a 6. Friss Hús magyar versenykategóriájának győztes alkotásaiból a Cirko-Gejzir moziban.

2018 áprilisában hatodik alkalommal rendezték meg a Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivált, melynek elsődleges célja a legújabb magyar és külföldi rövidfilmek bemutatása, valamint egy olyan szakmai fórum felépítése, ahol a visszajelzésre és párbeszédre vágyó alkotók egy nagyobb közönség előtt mutathatják meg filmjeiket. A Cirko moziban tartott vetítéseken a 6. Friss Hús magyar versenyszekciójának díjnyertes filmjeit láthatja a közönség.

legjobb rövidfilmnek járó díjat Kis Hajni alkotása, a Last Call című film kapta, amely egy idősödő nő utolsó napját követi végig, mielőtt végleg elhagyná az országot, hogy lánya családjához költözzön. A nő őrült rohanásba kezd, amelynek egyetlen célja, hogy végérvényesen lezárja itthoni életét. A zaklatott nap végén azonban kénytelen szembenézni mindazzal, amit maga mögött hagyott, és azzal, ami előtte áll. 

A legjobb magyar animáció Hegyi Olivér Take Me Please című alkotása lett, amely egy párkapcsolat végének szürreális bemutatása.

legígéretesebb 30 év alatti magyar rendezőnek ítélt díjat Nagy Szabolcs Fiaskó című filmje kapta, melyben egy öregember unalmas életébe csöppen egy furcsa szerzet, aki megpróbálja eladni neki varázslatos portékáit. 

Három film kapott elismerő oklevelet: Vácz Péter Párnaarc című filmje a kreatív történetmesélésért, Deák Kristóf A legjobb játék című filmje a kurrens témaválasztásért és a színvonalas megvalósításáért, valamint Kovács István Ostrom című alkotása a legjobb rendezői teljesítményért.

A legjobb magyar színésznőt és színészt is díjazták: a legjobb színésznő Für Anikó (Anyák napja) lett, Nagy Norbertet pedig a Rossz színész című filmben nyújtott alakításáért kapott elismerést.

Best of Friss Hús 2018

Időpont:

Helyszín: Cirko-Gejzír mozi (Budapest 1055 Balassi Bálint utca 15-17.)

Jegyek a mozi honlapján és a helyszínen kaphatók.

Támogatók
Partnerek
w-100