A Friss Hús legparább filmjei jönnek októberben

A Friss Hús legparább filmjei jönnek októberben

A Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivál idén is készített egy borzongató válogatást az elmúlt időszak legszórakoztatóbb horror rövid horrorjaiból.

A 9. Friss Húson a járványügyi korlátozások miatt elmaradt a Midnight blokk, amiben az utóbbi év legparább és legszórakoztatóbb horrorfilmjeit válogattuk. A horrorfilmek havában, a Halloween éjszakáján hat különleges kisfilmet láthattok eredeti nyelven, angol felirattal.

A holland Jasper de Bruin Nightingale című filmjében egy túldolgoztatott ápolót egy rejtélyes alak követ éjszakai műszaka során az idősek otthonában. Amíg igyekszik mindenki szükségleteit kielégíteni, a rejtélyes alakkal is meg kell küzdenie és ezért a végletekig is elmegy.

Felipe Vargas chilei filmrendező Milk Teeth című alkotásában Guillermo del Toró horrormesei műveit idézi meg. Ebben a horror-fantasy tündérmesében egy árvaház káoszba süllyed, amikor egy fiú rátalál egy árnylényre, aki a gyerekek fogain kívül mást is begyűjt tőlük.

Az Abracitos című spanyol film főszereplője Laura, akinek világát felborítja egy éjszaka közepén érkező szörnyű telefonhívás, miközben a kis Ainara a szobájában játszik. Tony Morales filmjében egy különös lény megjelenése próbára fogja tenni a két nővér mentális és érzelmi stabilitását.

Az amerikai J.M. Logan The Relic című filmjében egy csapat kalandor egy mitológiai tárgy után kutatva többre bukkan, mint amire a csapat tagjai számítottak, amikor felfedezik, hogy az univerzum összes életének végét jelentő legenda valóságos lehet.

A szintén amerikai Thomas Mendolia izgalmas című Mr. Thisforthat című rövidfilmjében egy zűrös otthonból származó lányt a gardróbjában meglátogat egy rejtélyes lény, aki azt ígéri neki, bármit teljesít számára, amit csak kér... de mindennek ára van. 

A szerb Danilo Bećković The Little One című filmje szatirikusan dolgozza fel az elektronikai kütyükhöz való viszonyunkat. A filmben a mobiltelefon egy tinédzser legjobb barátja, főleg amikor családi nyaralásra indul szüleivel és idegesítő kistestvérével. Azonban amikor kitör a zombiapokalipszis, a barátság ereje próbára kerül.

A vetítés 2021. október 28-án, csütörtökön 21 órakor lesz a Toldi moziban. Jegyek a Toldi mozi pénztárában és hamarosan a honlapján kaphatók.

Támogatók
Partnerek
w-100