A 9. Friss Hús legjobbjai Csopakon

A 9. Friss Hús legjobbjai Csopakon

Ingyenes vetítéssel és a 9. Friss Hús díjnyertes alkotásaival búcsúztatja a kertmozi szezont Csopak a Szomszéd Kertje étterem udvarán.

Szeptember 18-án, szombat este 20 órakor a csopaki Szomszéd Kertje étterem udvarán kertmozival várják az érdeklődőket. A vetítésen öt Friss Hús-nyertes remek kisfilm lesz látható: a legjobb magyar élőszereplős alkotás díjával jutalmazott Pannónia dicsérete a gimnáziumi kötelező ünnepségek munkálataiba vezet be ironikus módon, a legjobb magyar animációs film díját elnyert Reduction-ben pedig egy disztópikus jövőbe pillanthatunk be két lány és egy fekete figura kapcsolatán keresztül. A legígéretesebb 30 év alatti rendezőnek járó díjat a Valami történjen alkotója, Botos Dániel kapta, aki a gyászt dolgozta fel kisfilmjében egy fiatal baráti társaságon belül. Az 1993-ban, Jugoszláviában játszódó Branka a szülészeten dolgozó ápolók morális vívódását jeleníti meg, a magyar versenyprogram különdíjasa, a Jelszó a * * * * * * * * * - hoz pedig fekete-fehér, folyamatosan változó világával és csilingelő szövegével varázsolja el a nézőket.

A csopaki vetítés ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a Pont Csopak-nak facebook-on küldött üzenetben lehet (névvel, telefonszámmal). A facebook-esemény itt található.

A program a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg.

Támogatók
Partnerek
w-100