Pixie Fix and the Lost Dewdrops

Janó Manó és az elveszett harmatcseppek


Rendező

Miklósy Zoltán, Herkó Attila

Játékidő

13 perc

Rendező

Miklósy Zoltán, Herkó Attila

Játékidő

13 perc

Janómanó a Csupalomb Erdőben él egy 1000 éves kocsányos tölgy vastag törzsében, ahol egy laboratóriumot alakított ki magának magasan a fa lombkoronájának közelében. Kedvenc foglalatossága a gyógyszerek, gyógyitalok és különleges elixírek készítése a laborjában. Az egyik legfontosabb varázsitalát - a fénymanát- , a reggeli harmat és az öre gtölgyfa nedvének elegyéből állítja elő, amit a szentjánosbogarak fogyasztanak, mert ettől az italtól tud világítani a hátsó részük.

Egy váratlan esemény azonban teljesen felborítja az erdő életét. Egy reggelen a harmatot sehol sem lelik. Hiába nézi át az ismert leveleket, nincs rajtuk egy csepp harmat sem. Ettől a pillanattól Janónak és Ragacsnak a feje tetejére áll a napjuk. Nem keltik fel időben a méheket, hangyákat, mókusokat, elkésnek ezért közlekedési káosz alakul ki a ligeti körforgalomnál és mindennek tetejében estefelé megérkeznek a szentjánosbogarak, akik nagyon nagyon elszomorodnak a hír hallatán, hogy aznap nem kapnak fénymanát.

Janó elhatározza, hogy végére jár az ügynek. Zizgő zizzenccsel - a kis szentjánosbogárral - útnak indulnak, hogy megtalálják az elveszett harmatcseppeket. Az 1000 éves fa gyökere mentén utazva egy varangy jelenti a legnagyobb akadályt, aki az útjukat állja és csak akkor engedi tovább őket, ha "kérdezz-feleleket" játszanak vele. Janóék belemennek a játékba. Számos fejtörő után végül sikerül legyőzniük a varangyot, így tovább haladhatnak az úton, hogy megleljék az elveszett harmatcseppek titkát.

Rendező

Miklósy Zoltán, Herkó Attila

Játékidő

13 perc

Műfaj

Animáció